Learn@lunch in bedrijven

In bepaalde delen van de wereld worden mensen veel ouder dan op andere plaatsen ter wereld, bepaalde gemeenschappen hebben bijna geen last van dementie, hart -en vaatziekten en er zijn meer honderdjarigen.

Het is niet zo dat deze mensen in grote getallen hebben beslist om een gezonde levensstijl aan te nemen. Dikwijls konden ze niet anders omdat het aanbod in voeding beperkt is of dat het gebied te afgelegen was voor een rijk sociaal leven. Het blijkt dat hun omgeving ervoor zorgt dat ze zich geen vragen stelde of ze nu gezond bezig zijn of niet, de eenvoudige levensstijl was business as usual en toevallig gezondheidsbevorderend.

De omgeving, omstandigheden leiden er toe dat ze niet in aanraking komen met zaken die hun gezondheid belemmeren zoals:

  • geïndustrialiseerde voeding
  • werkdruk
  • keuzestress

De maatschappij waar we leven in België, staat ver van een eenvoudige levenswijze. Langs alle kanten worden we overspoeld door “overvloed” Overvloed aan eten, activiteiten, sociale (media)contacten, …. Het wordt steeds moeilijker om keuzes te maken. Wij moeten bewust kiezen voor een pure, eenvoudige levensstijl, een hele uitdaging…

Tijdens de workshops wil ik de juiste omgeving, mindset creëren waardoor je team niet meer moet kiezen voor een gezonde werksfeer maar dat het hen overkomt. Allerlei tips en tricks zorgen voor een werkklimaat die de efficiëntie verhogen en werknemers zich beter in hun vel voelen. Je verhoogt de veerkracht van je team en spontaan werken ze samen aan een vitale teamspirit.

Gruthuuse, bakkerij Poilane zijn de locaties waar de workshops kunnen doorgaan.  Workshops op maat kunnen doorgaan op een zelf gekozen locatie.