Aanpak

Mijn aanpak om je mentale en fysieke veerkracht te verhogen.

Wat is een gezonde levensstijl? Het is een modewoord waarbij we de bomen door het bos niet meer zien… Moeten we nu heel veel gaan sporten? Welk dieet moeten we aanhouden? Hoe moeten we ontspannen? Wie heeft alle wijsheid in pacht en moeten we volgen? In al deze vragen is er één grote gemeenschappelijke deler… MOETEN! We moeten niks, we willen graag van alles, dat is iets anders… We willen een rijk gevuld leven waar we ons fit voelen, genieten van onze familie en vrienden, een leuke job hebben en nog zo veel meer. Dromen en doelen hebben we nodig maar we vergeten soms dat keuzes maken een onderdeel zijn voor het bereiken van die doelen. Het is geen enkel probleem om ambitieus te zijn , vol daadkracht en goesting om er in te vliegen maar als je daarvoor kiest, zijn er een aantal randvoorwaarden.

Een drukke job die veel van je vraagt maar die je ontzettend veel voldoening geeft, mag geen probleem zijn als je beseft dat die dagtaak lijkt op de levensstijl van een topsporter. Een gezonde persoonlijk aangepaste voeding, voldoende nachtrust, focus kunnen verleggen, een ontspannen houding verzorgen of zorg voor jezelf maken dan ook deel uit van deze levensstijl. Zoals een topsporter presteer je veel minder met een onaangepast eetpatroon. Je spieren komen helemaal vast te zitten, ook door mentale belasting… Een topatleet kan zich geen leven voorstellen zonder massage, waarom een topondernemer-in-de-brede-zin-van-het-woord wel?

Een levensstijl kan je veerkracht ondermijnen… De fysieke belasting van voeding of een gespannen lichaam belasten je mentaal functioneren.

Ik wil graag op zoek gaan naar de levensstijl die je prestatievermogen opkrikt waardoor je kan doen wat je graag wil doen. Verhogen van je mentale en fysieke veerkracht is de rode draad doorheen de gezondheidsbegeleiding die ik aanbied.

Graag een afspraak maken ?